Logo SEMAPP                                   


Fleksibel automation

- vejen til konkurrencedygtig dansk produktion?


23. maj 2017


Forskerparken 10
Auditoriet, Centerbygningen
5230 Odense M


Mange virksomheder udnytter ikke potentialet i fleksibel automation. I gennemsnit er kun 27 % af produktionsprocesserne i danske fremstillingsvirksomheder automatiserede, og kun 31 % af eksekvering, sporing, processtyring og indkøring af nye produkter i virksomhederne er digitaliseret. Der er derfor et stort behov for, at fremstillingsvirksomheder fremadrettet automatiserer store dele af produktionsprocesserne, så de kan producere mindre seriestørrelser rentabelt og reducere lagerbindinger. Derudover er der behov for, at automation ikke alene ses som et omkostningsbesparende potentiale, men som et middel til at øge den samlede agilitet og kundeorientering. Denne temadag sætter fokus på forskellige tilgange og erfaringer med fleksibel automation.


Deltagerliste

09:00 – 09:30
REGISTRERING OG MORGENMAD
09:30 – 09:40
VELKOMST
09:40 – 10:10


AUTOMATISERING OG DIGITALISERING HOS DANSKE VIRKSOMHEDER MED FOKUS PÅ HMLV - HØJ MIKS LAV VOLUMEN PRODUKTION
Arne Bilberg, Lektor, Teknologiarkitekt, SDU

Produktionsvirksomheder snakker om Industry 4.0 i form af automatisering og digitalisering. Dette indlæg vil fokusere på forskningen indenfor den Smarte Fabrik med fokus på samarbejde og brug af teknologi til at skabe vækst og øget konkurrenceevne. Fokus vil være Lean Automatisering dvs. enkle, billige og værdiskabende automationsløsninger, der baseret på digitaliseringsteknologier vil udfordre nuværende produkter, produktion og organisationer. Målet for forskningen er at tilvejebringe en Industri 4.0 light der kan være til gavn for danske virksomheder, også de mindre og mellemstore virksomheder.

Arne Bilberg er lektor på Mads Clausen Instituttet ved Syddansk Universitet i Sønderborg, hvor han i samarbejde med lokale virksomheder forsker i teknologiudvikling fra innovation til forretning. Forskningsfokus er den Smarte Fabrik gennem automatisering og digitalisering rettet mod de små og mellemstore virksomheder. Fokus er industri 4.0 og at udfordre virksomheders produkter, produktion og forretning i forhold til ”disruptive” teknologier.
10:10 – 10:40

Ole Ravn

REAL-TIDSSTYREDE SENSORBASEREDE ROBOTLØSNINGER I FREMTIDENS PRODUKTION
Ole Ravn, Lektor, Faggruppeleder, Electrical Engineering DTU

I fremtidens produktionssystemer er håndtering af forskelligartede emner og robusthed overfor mindre ændringer i omgivelserne vigtige parametre, som kan give et forspring i forhold til dagens traditionelle robotløsninger. Indlægget beskriver de nye muligheder dette giver, sætter fokus på forskellige sensorteknologier og giver eksempler på prototypeanvendelser.

Ole Ravn er lektor, faggruppeleder og studieleder. Han forsker i autonome systemer, robotteknologi and regleringsteknik og underviser kurser i industrielle automationssystemer og autonome robot systemer
10:40 – 11:00
PAUSE
11:00 – 11:30


ODENSE ROBOTICS - START UP HUB
Søren G. Aarhus, Business Developer, Odense Robotics

Ideen med Odense Robotics StartUp Hub er at gøre vejen fra produktudvikling til finansiering og salg så kort som mulig for robot start ups. Når det gælder højteknologiske produkter, er udviklings- og testfasen både lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at bukke under er størst for nye virksomheder. Derfor er Odense Robotics gået sammen med Teknologisk Institut og Odense Kommune om startup-programmet, hvor nye virksomheder får adgang til teknisk support, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og samarbejdspartnere blandt de andre virksomheder i Odenses robotmiljø. I indlægget giver Mikkel en introduktion til den succesfulde klynge af robotvirksomheder i og omkring Odense og fortæller samtidig om hvad de nye robotvirksomheder kan få af unikke fordele ved at være en del af Start Up Hub'en
11:30 – 12:00

Palle Hannemann

STANDARD PROTOTYPER: MEKANISKE LØSNINGER FRA IDE TIL PRODUKT HVER DAG
Palle Hannemann, CEO, Hannemann Engineering

Hannemann Engineering: Mekanisk konstruktion og håndteringsløsninger.
EasyRobotics: Modulære robot platforme.

Palle Hannemann er smed, maskinteknikker og iværksætter. Han er stifter og ejerleder af Hannemann Engineering Aps siden 2007 og stifter og medejer af EasyRobotics Aps siden 2014.
12:00 – 13:00
FROKOST
13:00 – 13:35


FLEKSIBLE AUTOMATIONSLØSNINGER - SKRÆDDERSYET TIL VIRKSOMHEDENS BEHOV
Leif Thomsen, Direktør, RoboTool

RoboTool er den dansk virksomhed, der beskæftiger sig med udvikling og salg af robotteknologi. Hør om RoboTools erfaringer med fleksible automationsløsninger.
13:35 – 14:05

Anders Billesø Beck

MODULÆR OG FLEKSIBEL AUTOMATION - SMV'ERNES VEJ TIL INDUSTRI 4.0
Anders Billesø Beck, Sektionsleder, Teknologisk Institut

Modulær og fleksibel automation gør det i stigende grad muligt at automatisere mindre produktserier, hvor automationscellerne kan omstilles til den varierende produktion. Med de små serier kommer dog også behovet for nemt og enkelt at omprogrammere robotterne til at håndtere de varierende produkter. Det digitale designmateriale som produkter udvikles fra, kan i stigende grad bruges til at tilpasse produktionen direkte og dermed bane vejen til Industri 4.0, selv for små og mellemstore virksomheder.

Anders Billesø Beck er sektionsleder ved Teknologisk Institut inden for fleksible industrirobotter.
14:05 – 14:25
PAUSE
14:25 – 15:45

Johan Abramsson

RUNDVISNING I ROBOTTEKNOLOGIS INNOVATIONSFACILITETER INKL. START UP HUB
Søren Peter Johansen, Faglig leder, Teknologisk Institut samt virksomheder i Start Up Hub

Rundvisningen kommer rundt i de nye innovationsfaciliteter på Teknologisk Institut med følgende 4 temaer:

  • Collaborative robotter
  • Service robotter og droner
  • Sensorlab
  • Robotsikkerhed


  • Du kan læse mere om start-up virksomhederne her.
    15:45 – 16:00
    AFRUNDING
    Pris
    Medlemmer af ATV-SEMAPP eller en af vores markedsførende organisationer: 2.150 kr.
    Ikke-medlemmer: 2.775 kr.
    Early-bird rabat på 200 kr. ved registrering før den 6. maj 2017.
    Pris for ph.d-studerende ved ATV-SEMAPPs medlemsorganisationer: 975 kr.
    B.Sc. og M.Sc. studerende medlemmer kan deltage for 200 kr. (Studentermedlemskab er gratis. Læs evt. mere om medlemskab af ATV-SEMAPP her.)
    Early-bird rabatten på 200 gælder ikke for Ph.D.-studerende og studentermedlemmer.

    Alle priser er uden moms.

    Prisen inkluderer deltagelse, frokost, pauselækkerier og efterfølgende adgang til oplægsholdernes præsentationer.

    Tilmelding
    Du tilmelder dig ved at udfylde denne formular. Vi bekræfter din tilmelding indenfor et par minutter. Husk at tjekke dit spam-filter, hvis den ikke havner i din indbakke.

    Hvis du alligevel ikke kan deltage 
    Ved afmelding efter 15. maj betales der fuld pris.
    Du kan melde fra ved at sende en mail til semapp@atv-semapp.dk

    Du er velkommen til at sende en kollega, hvis du selv bliver forhindret i at komme. Send venligst vedkommendes navn og titel, så vi kan ændre deltagerliste, navneskilt og faktura.

    Spørgsmål? 
    Har du spørgsmål til konferencen eller problemer med din tilmelding, kan du kontakte ATV-SEMAPP ved at maile semapp@atv-semapp.dk eller ringe til Jytte Laursen på 4525 4898 eller Charlotte Leser på 4525 4899.

    Oplægsholdernes præsentationer vil være tilgængelige for deltagerne efter konferencen via en lukket side med login her.

            IDA Mechanical                          
    ATV-SEMAPP logo