Logo SEMAPP                                   


Funktionelle og dekorative plastoverflader


- få overblik over teknologier til dekoration af plast og inspiration til nye løsninger


 

10. oktober 2017


Teknologisk Institut
Teknologiparken
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C


Plast er et meget alsidigt materiale, der kan formes næsten uden begrænsninger. Et vigtigt element i et gennemført produkt er plastemnets udseende og overfladeegenskaber. For eksempel kan tekst og grafik bidrage væsentligt til produktdifferentiering og det åbner samtidig mulighed for at kommunikere til slutbrugeren. På dette heldagsseminar opdaterer ni indlægsholdere dig på den nyeste viden inden for teknologier og processer til at arbejde med plastoverfladen. Eksempler på dette er in-mould labeling, tamponprint, serigrafi, varmepræg, laserindgravering og maling af plast. Derudover får du et indblik i mere eksotiske teknologier som digital UV print, antibakterielle overflader, hydrografik og metallisering ved hjælp physical vapour deposition (PDV). Sidst men ikke mindst er der indlæg om teksturering og mikro-teksturering af formoverflader og deraf følgende unikke overfladeegenskaber. I pauserne udstiller indlægsholderne, så du kan se og føle de forskellige løsninger og få svar på dine spørgsmål.

09:00 – 09:30
REGISTRERING OG MORGENMAD
09:30 – 09:40
VELKOMST
09:40 – 10:10


FUNKTIONELLE DEKORATIVE PLASTOVERFLADER SET MED EN DESIGNERS ØJNE
Henrik Jeppesen, Founding Partner, Attention

Indlægget tager udgangspunkt i Henrik Jeppesens mange års erfaring med plast og udviklingsopgaver, hvor valget af overflader kan have en afgørende betydning for produktet, både den oplevede værdi og den funktionelle værdi.

Henrik Jeppesen er stifter af design-, udviklings- og produktionsvirksomheden ”ATTENTION” og har mere end 30 års erfaring fra små og store internationale virksomheder. Han har arbejdet med alle tænkelige materialer og produktionsmetoder inden for consumer-, industri- og healthcare devices.
10:10 – 10:25

Morten Møller

MULIGHEDER MED IN MOULD LABELLING
Morten Møller, kemiingeniør, Saxe Process

Dette indlæg handler om in-mould labelling (IML) med udgangspunkt i produktionsprocessen og de parametre, man skal indregne i udviklingsarbejdet med IML. Der vil bl.a. blive gennemgået dummy design, label og emnetyper, produktionsmetoder, samt udviklingsbaseret fremstilling kontra markedsbaseret fremstilling (fleksibel vs. højhastighedsproduktion).

Morten Møller er Teknisk chef hos SAXE Process, der udvikler og fremstiller robotter til IML produktion som den eneste maskinproducent i Danmark. Han er uddannet plasttekniker og har 20 års erfaring med IML.
10:25 – 10:40

Martin Colberg

MULIGE APPLIKATIONER AF IN-MOULD LABELS
Martin Colberg, Salgs- og marketingdirektør, Scanmould

Martin Colberg vil ridse de mest almindelige applikationer op. Han vil desuden fortælle om barriereløsninger, almindelig dekoration, værdiskabende løsninger på fx genbrugskopper og kander fra festivaler til fodboldstadiums, in-mould som brand carrier/brand protection og in-mould som en måde at sikre essentiel forbrugerinformation.

Martin Colberg har siden 2014 været med til at etablere virksomheden ScanMould som den første dedikerede producent af in-mould labels i Skandinavien.
10:40 – 11:00
PAUSE
11:00 – 11:30

Thomas Fogh

LASER SOM VÆRKTØJ I PLASTINDUSTRIEN
Thomas Fogh, Sales Technical Manager, Masentia


Thomas Fogh vil gennemgå forskellige teknologier til dekorering af formværktøjer og plastemner:
- laseren som værktøj
- laser texturing
- dybdegravering med laser
- laser cleaning
- Laserdekorering

Thomas Fogh er uddannet værktøjsmager og har været ansat i Masentia siden 2005.
11:30 – 11:55


FARVERIG DEKORATION AF PLASTIKEMNER - BRUG AF NANOSTRUKTURER I STØBEFORME
Guggi Kofod, CEO, Inmold A/S

Inmold A/S har for nylig modnet en unik teknologi, som gør det muligt at "indgravere" nanostrukturer i overfladen på en støbeform. Disse strukturer kan bryde lyset, og dermed bliver det muligt at danne changerende farve-effekter i en plast-overflade, direkte i støbe-processen og helt uden brug af andre materialer. Afhængigt af omstændighederne kan denne form for dekoration anvendes direkte på et produkt, og kan måske i nogle tilfælde erstatte sekundære processer som tampo-tryk og labelling. Men endnu mere interessant er, at denne dekoration også med stor fordel kan kombineres med metallisering, hvilket giver en imponerende dekorativ effekt og helt nye design-muligheder. Foredraget præsenterer teknologiens baggrund, og diskuterer praktiske anvisninger for at tage denne innovative dekorations-teknik i brug.

Guggi Kofod har beskæftiget sig med teknologisk udvikling indenfor polymer-branchen siden 1998, hvor han påbegyndte et Ph.D. studium på Risø indenfor "Kunstige Muskler." Siden 2012 har han arbejdet hos Inmold A/S, og beskæftiget sig med udvikling og markedsføring af forskellige processer og produkter.
11:55 – 12:10

Kristian Rechendorff

METALLISERING AF PLASTOVERFLADER
Kristian Rechendorff, konsulent, Teknologisk Institut

Af dekorative hensyn ønskes ofte en metallisk overfladefinish på et plastemne. Dette kan opnås ved at deponere et metallag med tykkelse omkring en mikrometer på plastemnet. Der stilles imidlertid nogle krav til selve deponeringsmetoden; temperaturen under deponeringsprocessen skal være lav nok til ikke at skade emnet og metalbelægningen skal vedhæfte ordentligt til plastemnet samt have en jævn tykkelse. I dette foredrag vil fokus være på anvendelsen af sputteringteknikken til metallisering. De basale egenskaber af sputteringteknikken, som er en vakuum deponeringsteknik fra PVD (Physical Vapour Deposition) familien, vil blive beskrevet med henblik på deponering på plast. Konkrete eksempler på metallisering vil blive givet.

Kristian Rechendorff har en PhD grad i fysik fra Aarhus Universitet. Han har arbejdet tre år som post doc på det tekniske universitet i Lausanne i Schweiz, før han i 2010 kom til Teknologisk Instituts Tribologicenter. Han arbejder primært med udviklingsprojekter med en flerårig tidshorisont.
12:10 – 12:40
RUNDVISNING PÅ TRIBOLOGICENTRET
12:40 – 13:40
FROKOST
13:40 – 14:10


MULIGHEDER MED TAMPONTRYK, SEIGRAFI OG VARMEPRÆG
Henrik Steiner, adm. direktør, Decotech

Henrik Steiner vil gennemgå tampontryk, serigrafik og varmepræg. Han vil desuden også komme ind på udstyr, trykkeprocesser, kvalitet, vedhæftning og overfladebehandling.
Henrik Steiner har over 20 års erfaring med tampontryk (7 års erfaring fra USA). Han er bestyrelsesmedlem i Sicatech.
14:10 – 14:40


INNOVATIVE LAKERINGSTEKNOLOGIER
Britt Hjort Jensen, Produktionsleder, GJ Coating

Britt Hjort Jensen vil fortælle om antibakterielle overflader og mulighederne med visuelle udtryk.


14:40 – 15:00
PAUSE
15:00 – 15:30

Claus V. Larsen

ROBOTCELLER TIL FRÆSNING AF PLASTEMNER
Claus V. Larsen, Salgsdirektør, Roland Digital GroupClaus V. Larsen er salgsdirektør for Roland Digital Group. Han har tidligere arbejdet 16 år i Asien for bl.a. ØK og Nilpeter A/S.
15:30 – 16:00


UNIK OG ANDERLEDES OVERFLADEUDSMYKNING
Jakob Brink, CEO, Hydrografik.dk


Jakob Brink vil fortælle om, hvordan et hydrografik-print overføres til et emne. Printet overføres til emnet ved at lægge printet i vandoverfladen i et hydrografikkar, hvor det sprayes med en aktivator-spray. Derefter kan printet overføres til det forbehandlede emne.

Jakob Brink er en 21-åring iværksætter og ejer af hydrografik.dk. Han afsluttede HHX på innovationslinjen i 2016.
16:00 – 16:05
AFRUNDING
Pris
Medlemmer af ATV-SEMAPP eller en af vores markedsførende organisationer: 2.150 kr.
Ikke-medlemmer: 2.775 kr.
Early-bird rabat på 200 kr. ved registrering før den 23. september 2017.
Pris for ph.d-studerende ved ATV-SEMAPPs medlemsorganisationer: 975 kr.
B.Sc. og M.Sc. studerende medlemmer kan deltage for 200 kr. (Studentermedlemskab er gratis. Læs evt. mere om medlemskab af ATV-SEMAPP her.)
Early-bird rabatten på 200 gælder ikke for Ph.D.-studerende og studentermedlemmer.

Alle priser er uden moms.

Prisen inkluderer deltagelse, frokost, pauselækkerier og efterfølgende adgang til oplægsholdernes præsentationer.

Tilmelding
Du tilmelder dig ved at udfylde denne formular. Vi bekræfter din tilmelding indenfor et par minutter. Husk at tjekke dit spam-filter, hvis den ikke havner i din indbakke.

Hvis du alligevel ikke kan deltage 
Du kan afmelde dig gratis før den 3. oktober 2017. Derefter betales der fuld pris ved afmeldinger.
Du kan melde fra ved at sende en mail til semapp@atv-semapp.dk

Du er velkommen til at sende en kollega, hvis du selv bliver forhindret i at komme. Send venligst vedkommendes navn og titel, så vi kan ændre deltagerliste, navneskilt og faktura.

Spørgsmål? 
Har du spørgsmål til konferencen eller problemer med din tilmelding, kan du kontakte ATV-SEMAPP ved at maile semapp@atv-semapp.dk eller ringe til Jytte Laursen på 4525 4898 eller Charlotte Leser på 4525 4899.


Oplægsholdernes præsentationer vil være tilgængelige for deltagerne efter konferencen via en lukket side med login her.

       

IDA Mechanical
                                            
ATV-SEMAPP logo