Logo SEMAPP                                   


Æstetisk, funktionelt og slidstærkt 3D print med høj præcision


 

30. oktober 2017


FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby


3D print og additiv fremstilling er ikke nye begreber længere, og opmærksomheden blandt maskinproducenterne vender sig nu imod at minimere den store mængde manuelt arbejde, som produktion i 3D print reelt har medført indtil nu. Det manuelle arbejde er bl.a. nødvendigt ved fjernelse af supportstruktur, ved forbedring af overfladefinish, samt ved emneudtagning og klargøring af printeren til næste batch. Denne temadag viser eksempler på reelt produktionsoptimeret 3D print design, på det seneste inden for automationsoptimeret præcist 3D print, og på muligheder for hærdning og forbedring af overflader af 3D printede emner.

13:30 – 13:45
REGISTRERING
13:45 – 13:50
VELKOMST
13:50 – 14:15


KONSTRUKTION AF 3D PRINTEDE KØLELEGEMER
Jacob Tryde, Partner, Alexiou & Tryde


Formen på kølelegemer har ikke ændret sig nævneværdigt i de seneste 30 år på trods af, at de blandt andet køler CPU'er, der i samme periode har udviklet sig fra Kilo til Giga. Additiv produktion i metal muliggør supergeometrier, som ikke har været mulige før. Det har ført en serie re-designede kølelegemer med sig i jagten på at bryde med konventioner og løfte køleeffekt. Jacob Tryde fortæller bl.a. om arbejdet med at bringe kølelegemer på niveau med de teknologier, de skal køle ved at benytte 3D print.

Jacob Tryde er Management of Technology MBA fra DTU Executive School of Business og Industriel Design MA fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design. Han er partner i Designduoen Alexiou & Tryde®, der arbejder med design til metal Additive Manufacture af især køling i kølvandet på arbejde med LED'er i virksomheden AT Lighting.
14:15 – 14:40


SPRØJTESTØB 2.0 - INTEGRATION AF 3D-PRINT OG SPRØJTESTØBNING
Lasse Staal, CEO, Addifab

I de sidste par år har 3D-print og sprøjtestøbning forsigtigt nærmet sig hinanden. Nye temperatur-bestandige materialer har gjort det muligt at fremstille 3D-printede plast-indsatser, og dermed kan form-værktøjer til design-afprøvning hjemtages på dage i stedet for uger. AddiFab, en dansk producent af 3D-printere og materialer, er involveret i flere projekter der placerer sig i krydsfeltet mellem 3D-print og sprøjtestøbning. Blandt andet arbejder virksomheden på at gøre det muligt at fjerne de geometriske barrierer der er et grundlæggende vilkår indenfor sprøjtestøbning. Direktør Lasse Staal fortæller om nogle af de tidlige erfaringer med STIM, et nyt produktionsparadigme der sammensmelter fordelene ved 3D-print og sprøjtestøbning.

Lasse Staal, direktør for AddiFab, har arbejdet med højteknologi i hele sin karriere. Han har stor erfaring med produkt – og forretningsudvikling fra jobs i både soft – og hardwareindustrien, og ser udviklingen i 3D-print som den ideelle sammensmeltning af det fysiske og det digitale.
14:40 – 15:00
PAUSE
15:00 – 15:25


OVERFLADEHÆRDNING AF 3D PRINTET TITANIUM
Emilie Valente, forskningsassistent, DTU

Den øgede mulighed for optimerede strukturer og mindsket materiale spild ved Additive Fremstillingsprocesser (AM) gør anvendelsen af titaniumlegeringer stadig mere populær, da brugen i mange applikationer tidligere har været begrænset af den høje pris. Dets høje styrke til vægtforhold og fremragende korrosionsbestandighed gør titaniumlegeringer egnet inden for mange områder, men grundet dets lave slidstyrke, er det oftest uegnet til applikationer, hvor slid er involveret. Heldigvis kan slidstyrken forbedres ved at hærde delens overflade, f.eks. ved termokemisk behandling. Princippet og metoderne brugt ved termokemisk behandling af titan vil blive præsenteret sammen med relevante tilfælde af termokemisk behandling af AM titanium.

Emilie Valente blev i sommers færdig som civilingeniør i Materiale- og Procesteknologi fra DTU med speciale i mikrostrukturs optimering og overfladehærdning af 3D printet titanium. Hun fortsætter i øjeblikket forskningen indenfor overfladehærdning af 3D metal print som videnskabelig assistent ved Institut for Mekanisk Teknologi, DTU.
15:25 – 15:50


FORBEDRING AF RUHED OG LUKNING AF PORØSITETER: MULIGHEDER FOR OPTIMERING AF 3D PRINTEDE METALEMNER
Uffe Bihlet, Project Manager & Specialist, Force Technology

Vi er efterhånden kommet forbi ”kan det printes” og er nu nået til ”hvilken kvalitet får jeg det i”. Især i forhold til overfladefinish er der store variationer, som bl.a. afhænger af emnets orientering under byggeprocessen. 3D printede emner kan derudover være ganske porøse, hvilket påvirker de mekaniske egenskaber negativt. Ved brug af konventionelle samt nye metoder er det muligt at forbedre både overfladefinish samt at fjerne porøsiteter. Dette foredrag viser resultater fra eksperimentelle studier.

Uffe Ditlev Bihlet har en Ph.d. i Materialeteknologi fra DTU og har arbejdet hos FORCE Technology i afdelingen ”Korrosion og metallurgi” siden 2014. Inden da var han ansat hos MAN Diesel & Turbo SE i udviklingsafdelingen fra 2011. Han er derudover bestyrelsesmedlem i foreningen ”Dansk Metallurgisk Selskab”.
15:50 – 15:55
AFRUNDING
Pris
Medlemmer af ATV-SEMAPP eller en af vores markedsførende organisationer: 400 kr.
Ikke-medlemmer: 500 kr.
B.Sc. og M.Sc. studerende medlemmer kan deltage for 200 kr. (Studentermedlemskab er gratis. Læs evt. mere om medlemskab af ATV-SEMAPP her.)

Alle priser er uden moms.

Tilmelding
Du tilmelder dig ved at udfylde denne formular. Vi bekræfter din tilmelding indenfor et par minutter. Husk at tjekke dit spam-filter, hvis den ikke havner i din indbakke.

Hvis du alligevel ikke kan deltage 
Du kan afmelde dig gratis før den 23. oktober 2017. Derefter betales der fuld pris ved afmeldinger.
Du kan melde fra ved at sende en mail til semapp@atv-semapp.dk

Du er velkommen til at sende en kollega, hvis du selv bliver forhindret i at komme. Send venligst vedkommendes navn og titel, så vi kan ændre deltagerliste, navneskilt og faktura.

Spørgsmål? 
Har du spørgsmål til konferencen eller problemer med din tilmelding, kan du kontakte ATV-SEMAPP ved at maile semapp@atv-semapp.dk eller ringe til Jytte Laursen på 4525 4898 eller Charlotte Leser på 4525 4899.


Oplægsholdernes præsentationer vil være tilgængelige for deltagerne efter konferencen via en lukket side med login her.

       

IDA Mechanical
                                   



        
ATV-SEMAPP logo