Hollænder spreder
det gode budskab om plast i Danmark

ATV-SEMAPP’s styregruppe for plastteknologi har fået nyt medlem.
Mød Edwin Groothuis, Sales & Country Manager hos Erteco Rubber & Plastics.

Et sted der overgår drengedrømmen
Som dreng drømte jeg om at blive idrætslærer og om at undervise” fortæller Edwin Groothuis, fra Erteco Rubber & Plastics i Danmark, som vi har sat stævne, for at blive klogere på hvem det nye medlem af ATV-SEMAPP’s plaststyregruppe er. Drengedrømmen gik i opfyldelse, Edwin blev uddannet idrætslærer, men der var intet arbejde at få. Og hvad gør man så, når ens drøm går itu? Edwin havde hverken tid eller tålmodighed til at vente på, at der dukkede et lærerjob op, så valget faldt på skolebænken igen. ”Efter Eksport Manager uddannelsen kom jeg i kontakt med erhvervslivet, hvor jeg hurtigt fik følelsen af, at det var det helt rigtige sted for mig og herfra tog det fart” siger Edwin, hvis CV siden er suppleret med en Keyaccount Manager uddannelse og mange års erfaring i emballage- og plastbranchen. Edwin har aldrig fortrudt derouten fra drengedrømmen, da den betød nye muligheder og bragte ham til et arbejdsmæssigt sted, der langt overgår hans drengedrømme om at undervise.

Startede på en papkasse
Efter 2 år i emballagebranchen, med ansvar for fødevareremballage, hev Edwin teltpælene op og flyttede fra Holland, hvor han er født og opvokset, til Danmark. De første 4 år arbejdede Edwin hos PLM Langeskov, hvorefter han startede hos råvarer distributøren Erteco Rubber & Plastics. Edwin fik ansvaret for at starte virksomhedens danske afdeling op. ”Erteco havde ingenting i Danmark, da jeg blev ansat. Jeg startede med at sidde på en papkasse med en telefon i hånden og én gang om ugen fik jeg, pr. fax, en lagerliste. Og så var det værsgo’ at sælg” fortæller Edwin med et smil på læben. ”Efter 3 år fik jeg en assistent, og derfra tog det fart, og vi blev et mere synligt ansigt på det danske marked. Det tog tid at etablere sig, men det har været, og er stadig, en spændende og fantastisk rejse at være med på”. I dag har Edwin 4 kollegaer på Ertecos danske kontor, og arbejder tæt sammen med virksomhedens tekniske afdeling i Sverige, der blandt andet leverer know-how, styrkeberegninger og flowsimuleringer.

31 år i plastbranchen og ikke to dage har været ens
Tiden flyver og er blevet til 31 år i plastbranchen for Edwin, hvor af de 25 år har været hos Erteco som Sales & Country Manager i Danmark. På spørgsmålet om hvad Edwin finder særlig interessant i sit arbejde, og hvad der har fastholdt ham så mange år i plastbranchen, kommer svaret prompte: ”Mangfoldighed. Vi arbejder ud fra plast, men med forskellige opgaver og projekter, der kræver plast know-now. Og dette gør vi på tværs af en bred vifte af brancher – så som medico, møbel, elektronik, vindenergi, og industribranchen. Desuden er vi involveret i alt fra standardprodukter til udviklingsopgaver i samarbejde med vores kunder, så ikke to dage er ens”.

Hvad optager dig plastfagligt?
Forandringen mod mere bæredygtige materialer” svarer Edwin på spørgsmålet. ”Plast baseret på majs og hamp eksisterede allerede for 31 år siden, men markedet efterspurgte det ikke dengang. Tænk hvor vi ville have været nu, hvis markedet dengang havde haft et behov for mere bæredygtige materialer. I dag stilles stadigt større miljøkrav til plastindustrien, både når det gælder fremstilling, genbrug og genanvendelse”.  Forandringen mod mere bæredygtige løsninger optager i den grad Edwin. ”Det er en svær og kompleks nød at knække, men det er virkelig spændende”, udtaler Edwin.

I arbejdet mod mere bæredygtige materialer understreger Edwin fordelene ved ’metal replacement’, der netop er Ertecos speciale. Plast er en fremragende erstatning til metal og fordelene er blandt andet, via sprøjtestøbning, at kunne producere komponenter eller færdige produkter med flere funktioner og samme kvalitet til lavere omkostninger og med en reduceret CO2 udledning. ”’Metal replacement’ er win-win for alle, men det kræver mod at erstatte noget, der har fungeret i rigtig mange år, og det er her, vi sammensætter et team af eksperter, der arbejder med en problemstilling, og hjælper med blandt andet rådgivning om materialevalg samt flowsimuleringer og styrkeberegninger”.

Det gode budskab om plast
Læreruddannelsen har absolut ikke været forgæves, for i sit daglige arbejde har Edwin mange bolde i luften og formidlingskompetencen, der ligger i undervisningsgerningen, benytter Edwin hver dag, når han formidler det gode budskab om plast – mulighederne og de gode egenskaber, som plast tilbyder. Edwin fortsætter, ”Jeg glæder mig også til, at sprede det gode budskab omkring plast via de kurser og seminarer, jeg skal være med til at planlægge i ATV-SEMAPP regi.  Der findes så meget know-how, der bør deles, så vi sammen kan løfte og udvikle os. Jeg håber, at kunne bruge mit store netværk til at være med til at arrangere nogle inspirerende ATV-SEMAPP plastarrangementer”.

Et stort velkommen til Edwin i plastteknologi styregruppen. Vi glæder os meget til samarbejdet.

>> Se alle medlemmer af ATV-SEMAPP’s plaststyregruppe her

>> Se kommende seminarer og kurser

 

 

 

KORT OM ERTECO

⦁ Distributører af plastmateriale og gummiråvarer
⦁ Materiale strækker sig fra produkter som naturgummi, polyolefinér og PS hen til et stort program af mere avancerede materialer samt kompositter
⦁ Speciale i Metal Replacement
⦁ Tilbyder rådgivning og service vedr. materialevalg, recepturforslag og anden teknisk support i udviklingsprojekter som udføres sammen med kunder og OEM´er

KONTAKT
Edwin Groothuis
Sales & Country Manager
EDWIN.GROOTHUIS@ERTECO.DK
+45 21 77 18 14